פאי רועים ממה שיש בבית

פאי רועים זאת מנה עשירה מאוד וטעימה מאוד, ניתן לגוון בה את המרכיבים שנכנסים לתוך הבשר, כאשר צילמתי את המנה הזאת לא היו פיטריות  בסופר.

מצרכים

  • 800 גרם בשר בקר
  • 1.2 ק"ג תפוחי אדמה
  • רסק עגבניות 260 גרם
  • שמן זית
  • מעט יין אדום
  • 3 גזרים 
  • סלרי
  • בצל
  • 2 שיני שום
  • פטריות
  • חציל
  • גמבה
  • חצי כפית בהרט
  • כפית מלח
  • אורגנו
  • טימין
  • 2 כפיות סוכר
  • 100 גרם תחליף חמאה פרווה

הכלים

  • מחבת גדולה
  • קרש חיתוך
  •  כף עץ גדולה
  • סיר גדול
  • מזלג או כלי לריסוק תפוחי אדמה
  • פיירקס גדול
  • נייר כסף
Share on print
Print

הוראות

שעה וחצי

בנוני

5

ראשית ניתן לגוון במרכיבים רצוי ירקות שורש ופטריות שונות. השלב הראשון הוא דווקא להתחיל מתפוחי האדמה, לקלף אותפם לחתוך ולבשל בסיר עם מים רותחים עדשהם רכים, כדאי להסתכל על הכנת פירה תפוחי אדמה.

במחבת גדולה נחמם מעט שמן זית לטיגון, נקצוץ את הבצל ונתחיל לטגן אותו, נוסיף שום לפי הטעם (רצוי שתיים). נוסיף את יתר הירקות ונטגן אותם עד שהם מבושלים היטב ונהיים רקים ממש.

נוסיף לירקות את הבשר הטחון ותוך כדי ערבוב נדאג שכל הבשר מטגן, נוסיף את התבלינים, כפית שטוחה של מלח, מעט בהרט, אורגנו, טימין.
נוסיף למחבט את רסק העגבניות 260 גרם ונוסיף את אותה הכמות של מים (ממלא שוב את הקופסא). נוסיף 2 כפיות סוכר ורבע כוס יין אדום.
נבשל על אש קטנה עד שלא ישארו כמעט נוזלים במחבט.

את תפוחי האדמה הרכים נסנן ונעביר חזרה לסיר, נטבל במעט מלח, אבקת מרק ומעט תחליף חמאה פרווה.
נמעך אותם עם כלי ייעודי או עם מזלג, לפירה רך ונעים.

נשמן בעדינות את הפיירקס הגדול או התבנית שלנו, ונמרח שכבה דקה של תפוחי האדמה על התחתית, בערך מחצי כמות תפוחי האדמה

מעל תפוחי האדמה נפזר את הבשר שלנו, זאת השכבה האמצעית והעבה ביותר, פיזור אחיד לכל האורך.

את שארית תפוחי האדמה נפזר מעל שכבת הבשר

במבט מהצד בתבנית פיירקס שקופה זה יראה כשלוש שכבות ברורות

אופים כ 25 דקות בחום 180 מעלות בתנור, כאשר התבנית מוכסה בנייר כסף.

אחר 25 דקות מסירים את נייר הכסף, בוזקים מעט שמן זית על השכבה העליונה ואופים עוד 10 דקות עד קבלת צבע זהוב.

להגשה במרכז השולחן ועם כף גדולה מחלקים מנות לכולם. תהנו ובתאבון

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני אורז
amit

אורז לבן ונקי

אין כמו הפשטות של אורז לבן נקי כתוספת מגוון רחב של מתכונים אחרים, האורז הלבן הנקי יקבל כל טעם של רוטב שיגע בו מתכון בסיסי

למתכון המלא »
מתכוני לחמניות
amit

לחמניות המבורגר מושלמות

זה חתיכת שדרוג רציני להמבורגר שלכם, הגעתי לזה לגמרי במקרה כשלא היה לי איפה לקנות לחמניות, ולא רציתי לוותר על ההמבורגרים.אומנם חתיכת עבודה אבל שווה

למתכון המלא »