קציצות עוף ברוטב עגבניות ושוקיים עוף

מנה מעולה גם בקיץ גם בחורף, אוכל של בית טעם מצויין שכולם אוהבים, הרוטב עשיר בטעם ובסוף אפשר לנקות את הצלחת עם לחם טוב, הילדים מאוד אוהבים.

מצרכים

800 גרם עוף טחון

  • 6 שוקיים / פולקה
  • שתי פרוסות לחם יבש
  • פטרוזיליה 
  • שתי שיני שום
  • בצל
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית פפריקה מעושנת 
  • כפית מלח 
  • אורגנו
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • שמן לטיגון
לרוטב:
  • שמן זית
  • רסק עגבניות 250 גרם
  • בצל בנוני
  • שעועית ירוקה
  • שום
  • 2 כוסות מים
  • כפית מלח
  • כפית אורגנו
  • חצי כפית פפריקה מעושנת
  • חצי כפית טימין
  • 3 כפיות סוכר

 

הכלים

  • סיר שטוח וגדול
  • קרש חיתוך
  • מחבט
  • כף 
  • מעבד מזון
  • כלי גדול
  • סכין
Share on print
Print

הוראות

שעה

בנוני

6

ראשית המרכיבים בתמונה אחת

נכניס את העוף הטחון לקערה עמוקה

את פרוסות הלחם היבש נעבד במעבד מזון פירורים גדולים לא צריך להפוך אותם לאבקה, הלחם נותן לקציצות את הרכות.

נוסיף את הלחם הטחון לעוף הטחון

למעבד מזון נכניס שתי שיני שום, בצל בנוני וצרור של פיטרוזליה שטופה, נטחן אותם למרקם עדין.

נוסיף הרסק הטחון לעוף הטחון

נוסיף את התבלינים, חצי כפית פפריקה, חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח, חצי כפית אורגנו ומעט פלפל שחור גרוס

נרטיב את הידיים במים ונערבב את התערובת, הרטבת הידיים מונעת מהעוף להידבק לידיים.
נניח בצד את התערובת וניתן לה לספוג את הטעמים בנתיים נתחיל את הרוטב.

 

בסיר שטוח נחמם שמן זית ונטגן בצל עד שהוא טיפה נהיה שקוף 

לסיר נוסיף שעועית ירוקה, אם קפואה אז רצוי להפשיר אותה קצת מראש במים, נוסיף את התבלינים, אורגנו, פלפל שחור,פפריקה, שן שום וטימין.
מערבבים מדי פעם.

במקביל להכנת הרוטב מורידים את העור מהפולקה (עניין של העדפה) אפשר לבשל גם עם העור אך רצוי לנקות מנוצות וכ"ד, להורדת העור אני משתמש בנייד סופג תופס קצה ומושך לכיוון העצם.

כאשר הבצל, השעועית מטוגנים והריח בבית מטריף את החושים זה הזמן להוסיף את רסק העגבניות לסיר.

מערבבים ומיד מוסיפים מים, אני משתמש בלי של רסק העגבניות וממלא אותו פעמיים במים ומרוקן לתוך הסיר, תוך כדי בחישה של התערובת. עכשיו זה הזמן להוסיף כפית מלח שטוחה ו3 כפיות סוכר לאיזור החומציות של העגבניות.

ברגע שהרוטב מתחיל טיפה לבעבע אני מוסיף את הפולקה ומסדר אותם בתוך הסיר, חשוב שהפולקה יתבשלו לפני הקציצות, הבישול שלהם ארוך יותר.

במקביל או עכשיו מחמם שמן לטיגון במחבת גדולה ומתחיל לטגן את הקציצות חצי טיגון, זאת אומרת טיגון קל מכל צד, הקציצות לא עשויות עד הסוף הם יתבשלו ברוטב.

ישר מהמחבט הקציצות עוברות לרוטב המבעבע בסיר על יד, מבשלים בערך 20 דקות על אש בנונית קטנה הרוטב צריך לבעבע אבל לא קיטור. 

מגישים עם אורז לבן או מלא, פתיתים או כל תוספת אחרת שאוהבים אצלכם בתיאבון תהנו.

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני בקר
amit

המבורגר ביתי טעים אש

אין על המבורגר ביתי, איזה תיבול שרוצים, איזה בשר שרוצים, שליטה מלאה על הגודל של ההמבורגר. הילדים רק מחכים לרגע שיהיה המבורגרים חמים וטעימים. מצרכים

למתכון המלא »
מתכוני פסטה
amit

פסטה ברוטב שמנת מנגולד

פסטה היא בהחלט אוכל נפוץ אצלנו בבית, ובכל הזדמנות שאפשר אנחנו מגוונים את הטעמים והרטבים, הפעם קטפנו מהגינה צרור עלי מנגולד טריים שהפכו למרכיב עיקרי

למתכון המלא »
מתכוני לחמניות
amit

לחמניות המבורגר מושלמות

זה חתיכת שדרוג רציני להמבורגר שלכם, הגעתי לזה לגמרי במקרה כשלא היה לי איפה לקנות לחמניות, ולא רציתי לוותר על ההמבורגרים.אומנם חתיכת עבודה אבל שווה

למתכון המלא »