בורקס פילו במילוי גבינה ומנגולד

אני יכול לספר לכם עד כמה הבורקס הזה מוכר וכ"ד. סבא שלי זכרונו לברכה שנפטר שהייתי בן 9 היה אופה, שנים שמעתי על הבורקסים שהיה אופה ומוכר ביפו, לאורך השנים גם פגשתי אנשים שהכירו. לי לא יצא לטעום, כאשר העלתי לראשונה תמונה של הבורקס הזה, בת הדודה שלי מבוסטון אמרה שזה דומה מאוד למה שהוא היה מכין.

מצרכים

  • חבילת בצק פילו 
  • עלי מנגולד / תרד
  • 150 גרם קשקבל מגורדת
  • 50 גרם פרמזן חתוכה
  • 50 גרם גבינה צהובה
  • קופסת גבינה לבנה 
  • ביצה למלית וביצה למריחה
  • שומשום
  • מלח
  • פלפל
  •  
Share on print
Print

הוראות

שעה

בנוני

6

מתחילים בניקוי ושטיפה של עלי המנגולד, אצלי הם ישר מהגינה לכן השטיפה מאוד מוקפדת

הפרדה וחיתוך את הגבעולים של המנגולד, וחיתוך גס של העלים

  1. בסיר קטן עם קצת שמן להתחיל בישול קל של המנגולד עד שמתרכך.

בנתיים מתחילים לגרד את הגבינות ולקצוץ אותן, אני בכוונה לא מגרד חלק, בתמונה קשקבל.

חתיכות קטנות של פרמזן אוהב לפגוש אותם אחר כך.

 

מערבב את כל הגבינות בכלי 

תיבול עדין של מלח, פלפל 

מוסיפים את המנגולד וביצה לתוך התערובת ומערבבים, רצוי אחרי שהמנגולד התקרר מעט ומערבבים הכל.

ברגע שהבצק מופשר אפשר לפתוח אותו ולהתחיל לעבוד.

חותכים ומחלקים את הבצק לבערך 10 בורקסים פלוס מינוס

מניחים מהמילוי באמצע הרצועה שחתכנו

מגלגלים משני הצדדים וסוגרים על המילוי, ככה לא נוצר גוש של בצק ללא מילוי

ומשבלילים (מילה חדשה) יוצרים שבלול מהבצק, ומניחים על ניר אפיה בתוך תבנית.

מפזרים את השבלולים על תבנית במרווחים בין אחד לשני שלא ידבקו

מורחים ביצה, מפזרים שומשום  (סומסום), אני מפזר תבלין מעל סוג של תימין, אפשר לגוון עם זעתר וכ"ד

מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים עד שמזהיב ונאפה גם בחלק התחתון, בערך 25 דקות.

שלמות, זה הצבע הרצוי, נשאר רק להגיש עם ביצה קשה ומלפפון חמוץ, אצלנו זה נטרף מיד

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני פסטה
amit

פסטה ברוטב שמנת מנגולד

פסטה היא בהחלט אוכל נפוץ אצלנו בבית, ובכל הזדמנות שאפשר אנחנו מגוונים את הטעמים והרטבים, הפעם קטפנו מהגינה צרור עלי מנגולד טריים שהפכו למרכיב עיקרי

למתכון המלא »
מתכוני ירקות מבושלים
amit

שקשוקה עשירה וטעימה

את השקשוקה הזאת אני מכין כבר הרבה זמן, זאת מנה חמימה שמרכזת את כל המשפחה לשולחן, וכול אחד לוקח ביצה וירקות מבושלים לצלחת שלו, כאשר

למתכון המלא »