גיבץ' בולגרי עם בשר טעם של בית

ראשית היתה לי התלבטות האם זה גיבץ' או גיבצ' נתתי לגוגל להכריע בעניין. זהו מתכון שלקח לי הרבה זמן להעז ולנסות, זאת מנה אם המון היסטוריה משפחתית וסיפורים שרצו שנים. זהו תבשיל עשיר מאוד בטעם, ומצריך הרבה זמן בישול וסבלנות, בימי החורף אני נעזר בקמין לבישול הארוך, בקיץ על הכיריים, קחו אוויר ותכינו בצד הרבה לחם טעים זה המתכון הבשרי יש גם צמחוני 

מצרכים

  • בצל גדול
  • 800 גרם בשר לצלי
  • תפוח אדמה גדול או שניים קטנים
  • חציל גדול
  • גמבה אדומה
  • קישוא
  • 2-3 עגבניות מקולפות
  • פטרוזיליה
  • במיה
  • שעועית ירוקה

הכלים

  • סיר גדול
  • קרש חיתוך
  • סכין
Share on print
Print

הוראות

חצי שעה הכנה, כמה שעות בישול

בנוני פלוס

7

לתבשיל הזה צריך סיר רחב שיכול להכיל כמות של ירקות חתוכים, בשר וכ"ד.
זה הסיר שלי לעניין.

נתחיל בלחמם שמן זית בסיר ונקצוץ בצל, אנחנו נכנסים לרצף של חיתוך ירקות שונים ובשר

ניקח את הבשר כתף ונחתוך לקוביות בנוניות וגדולות.

נכניס את הבצל לטיגון ונוסיף את קוביות הבשר כדי לסגור את הבשר טוב מכל הכיוונים.

נחתוך תפוח אדמה גדול לקוביות או שניים קטנים ונוסיף לסיר 

נחתוך גמבה גדולה ואדומה לקוביות ונוסיף לסיר 

נחתוך קישוא גדול ונוסיף לסיר 

כוכב המנה הוא ללא ספק החציל, חציל גדול וטרי, נפרוס אותו לקוביות ונכניס לסיר, ונערבב את כל הירקות, הנוזלים במתכון עם מהירקות אני לא מוסיף מים.

עגבניות צריכות קצת טיפול לפני שאפשר לחתוך אותן, העגבניות צריכות להיות מקולפות ואת זה אני עושה כך, מרתיח מים בקומקום וממקם את העגבניות בסיר, ממלא במים הרותחים עם העגבניות ל 15 דקות.

אחרי זה מוציאים את העגבניות והן מתקלפות בקלות ממש ונשאר לחתוך אותן ולהוסיף אותם לסיר עם כל הנוזלים שלהן.

עכשיו זה אמור להראות בערך ככה, עיקר הירקות כבר בפנים, חלקם כבר החלו להתרכך, זה הזמן לכסות את הסיר להחליש את האש ולהתחיל בבישול ארוך ואיטי ותכף נוסף עוד כמה מרכיבים.
מדי פעם ניגשים ומערבבים.

חופן פטרוזיליה קצוץ מוסיפים אותו לסיר

ומתבלים, בערך כפית מלח, 2 כפיות סוכר, פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מעושנת, מעט טימין.
ומערבבים הכל ככה טוב טוב.

מרכיב חשוב נוסף בתבשיל הזה זאת הבמיה, לרוב לא מוצא טרייה בסופר אז משתמש בקפואה מפשיר ושוטף אותה היטב, הבמיה נכנסת עם השעועית הירוקה בסוף הבישול.

מכין גם את השעועית שוטף ומפשיר אותה.

מוסיף את השעועית ואת הבמיה ומבשל עוד כחצי שעה, מדד הזמן הוא מתי הבשר מתרכך ומתפרק במידה הרצויה.

אני לא עושה את זה בדרך כלל אבל ניתן לאפות את התבשיל עוד קצת בתנור לפני ההגשה, לבולגרים יש כלי חרס קטנים למנות אישיות או כלי חרס מרכזי שאותו אופים.
בסיום זה אמור להראות כך.
תהנו ובתאבון.

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
1 תגובה

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני מאפים
amit

פנקייק אוורירי וטעים

אחלה פינוק לילדים ולנו, פנקייק עבה ואוורירי, כל אחד עם המתוק שלו, מייפל, שוקולד, ריבות ודבש, מתאים לארוחת ערב או בוקר מפנקת. מצרכים 2 ביצים

למתכון המלא »
מתכוני אורז
amit

אורז לבן ונקי

אין כמו הפשטות של אורז לבן נקי כתוספת מגוון רחב של מתכונים אחרים, האורז הלבן הנקי יקבל כל טעם של רוטב שיגע בו מתכון בסיסי

למתכון המלא »
מתכוני מאפים
amit

פוקאצ'ה עם ירקות

את הפוקאצ'ות האלה אני אוהב להכין בשבתות בבוקר, או כנשנוש ערב כשבא משהו טעים. את הפוקאצ'ות האלה כולם כאן בבית אוהבים אפילו את החצילים. בפעם

למתכון המלא »