פוקאצ'ה עם ירקות

את הפוקאצ'ות האלה אני אוהב להכין בשבתות בבוקר, או כנשנוש ערב כשבא משהו טעים.

את הפוקאצ'ות האלה כולם כאן בבית אוהבים אפילו את החצילים. בפעם האחרונה גם טיגנתי קצת את הבצל לפני מה שהעניק טעם מיוחד לפוקאצ'ה. תהנו ונסו כל מיני תוספות מעל. 

מצרכים

לבצק :

  • 1 ורבע כוס מים
  • 1 כף שמרים
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח 
  • 3 כפות שמן זית

תוספות:

  • חציל
  • עגבניות
  • זיתים ירוקים או שחורים
  • גבינה מלוחה
  • גמבה
  • אורגנו
  • שמן זית
  • מלח גס
  • ומה שאוהבים

הכלים

  • מיקסר 
  • כלי פלסטיק לתפיחה
  • מגבת לכסות
  • נייר אפייה
  • קרש חיתוך לתוספות
  • סכין
  • תנור עם תבניות
Share on print
Print

שלבים בעבודה

שעה

קל

4

בשלב הראשון נערבב במערבל את כל היבשים, קמח, שמרים, סוכר ומלח.
ולאחר מכן נוסיף את המים ואת השמן. 
ניתן גם לעבד את הבצק ביד ולא במערבל.

לאחר שהבצק מתגבש לבצק אחיד, גמיש וקצת דביק נעביר אותו לכלי להתפחה של שעה, חשוב לשמן את הכלי לפני העברת הבצק.
נכסה את הבצק במגבת לחה.

אחרי שהבצק תפח והכפיל את עצמו הוא יראה כך.
אוורירי ונפוח

עכשיו אפשר ליצור את הצורות הרצויות, אני מחלק את הבצק ל 5 פוקאצ'ות מאורכות.
עושים גומות עם האצבעות ומתחילים להרכיב את התוספות מעל כפי שאוהבים.

חשוב לתת עוד קצת זמן לפוקצ'ות לתפוח עוד קצת

 

מכניסים את הפוקאצ'ות לתנור שחומם מראש ל 180 – 200 מעלות.
ואופים עד שמקבלים את הצבע הזהוב, רגע לפני שמוציאים אפשר לפתוח את התנור ולבזוק עוד מעט שמן זית מעל.

מיד שהפוקאצ'ות יוצאות חמות מהתנור ניתן לפזר עליהן פרמז'ן מגורד או כל גבינה צהובה אחרת שתימס מהחום.

תהנו 

 

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני מאפים
amit

פוקאצ'ה עם ירקות

את הפוקאצ'ות האלה אני אוהב להכין בשבתות בבוקר, או כנשנוש ערב כשבא משהו טעים. את הפוקאצ'ות האלה כולם כאן בבית אוהבים אפילו את החצילים. בפעם

למתכון המלא »
מתכוני פסטה
amit

פסטה ברוטב שמנת מנגולד

פסטה היא בהחלט אוכל נפוץ אצלנו בבית, ובכל הזדמנות שאפשר אנחנו מגוונים את הטעמים והרטבים, הפעם קטפנו מהגינה צרור עלי מנגולד טריים שהפכו למרכיב עיקרי

למתכון המלא »