שבלולי קינמון טעימים

שבלולי קינמון מתוקים ומפנקים מושלם לאירוח או לנשנוש במהלך היום, אין כמו מאפה שמרים כשרוצים להתפנק.

מצרכים

  • 529 גרם קמח 4 ושליש כוסות
  • כף שמרים יבשים
  • 80 גרם חמאה או מחמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • קורט מלח
  • שליש כוס סוכר

למילוי:

  • 80 גרם חמאה מומסת
  • כוס סוכר 
  • כף קינמון

זיגוג:

  • כוס אבקת סוכר
  • 4 טיפות תמצית וניל
  • 5 כפות חלב

הכלים

  • סיר קטן להמסת חמאה
  • מערבל או קערה ללוש בה בצק
  • מברשת
  • מערוך
  • סכין
  • כפית
  • נייר אפייה
  • תבניות 
  • תנור
Share on print
Print

הוראות

שעה

בנוני

6

מכניסים את הקמח לקערת המערבל

מוסיפים את השמרים ואת הסוכר לקמח, בתוך המערבל רחוק מהשמרים מוסיפים גם את המלח

בסיר על אש בנונית ממסים את החמאה לבצק

מפעילים את המיקסר ומכניסים את הביצים

מוסיפים את כוס החלק לחמאה המומסת כך מחממים מעט את החלב ומהקררים את החמאה, מוסיפים את שניהם לבצק תוך כדאי ערבול במערבל.

מערבלים במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד ללא גושים מוציאים למשטח ואפשר להמשיך ללוש אותו עוד קצת, הבצק שמנוני וחלק אך לא דביק לידיים.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, כל חצי יהפוך לרול נפרד

בסיר קטן שוב ממיסים חמאה הפעם חמאה למריחה על הבצק עצמו עם מברשת.

בצנצנת או קערה שמים כוס סוכר לבן וכף קינמון ומערבבים בניהם, אני עושה זאת בצנצנת עם מכסה קל לערבב, אני גם שומר את מה שנשאר בצד לפעם הבאה.

מרדדים את אחד החצאים של הבצק בערך חצי סנטימטר עובי ומנסים ליצור צורה מאורכת. ככל שיהיה יותר שטח כך ניתן לקבל יותר טבעות בשבלול.

מורחים עם מברשת את החמאה המומסת על הבצק, שכבה נדיבה של חמאה

מפזרים עם כפית את התערובת קינמון וסוכר, שכבה נדיבה, חשוב לזכור כי זה הטעם הבולט במתכון

מגלגלים את הבצק לנקניק, חשובה הזהירות לא למעוך את החלקים ולהפריד את הבצק מהמשטח בזהירות.

חותכים את הבצק בערף שני סנטימטר כל אחד, נסו להיות אחידים במידה.

מכינים תבנית עם נייר אפייה ומסדרים את השבלולים במרווח אחד מהשני, הם יתפחו בהמשך ולא נרצה שידבקו אחד לשני.

מכסים את התבנית במגבת נקייה ונותנים להם לנוח עוד כחצי שעה בחוץ

מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות, ואפשר לשבת ולראות כיצד הם תופחים באפייה, ונאפים עד שהם מקבלים גוון זהוב והסוכר והקינמון הופכים לקרמל מתוק בפנים.

כאשר השבלולים נראים אפויים וזהובים נוציא אותם מהתנור, חבל שריח לא עובר בתמונות, בעצם תכינו אותם ויהיה לכם מהריח המדהים הזה.

מערבבים את האבקת סוכר, חלב ותמצית וניל, ומיד עם הוצאתם מהתנור שופכים על כל אחד מהם כפית שתיים מהזיגוג, המטרה לתת לחות לשבלולים מבפנים וזיגוג מבחוץ, תהנו ובתאבון

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני ירקות מבושלים
amit

שקשוקה עשירה וטעימה

את השקשוקה הזאת אני מכין כבר הרבה זמן, זאת מנה חמימה שמרכזת את כל המשפחה לשולחן, וכול אחד לוקח ביצה וירקות מבושלים לצלחת שלו, כאשר

למתכון המלא »