תפוחי אדמה בתנור צ'יפס אפוי ומתובל

צ'יפס לא מטוגן ואפוי בתנור, עשיר בטיבול וטעם, קריספי במיוחד, תהליך טיפה ארוך מהרגיל אבל שווה כל רגע ממש, חגיגה כאן לכולם התוספת הזאת שהולכת עם כל מנה עיקרית של בשר ודגים.

מצרכים

  • קילו וחצי תפוחי אדמה
  • 5 כפות שמן זית
  • אורגנו
  • טימין
  • פפריקה
  • מלח גס
  • אבקת שום
  • וכל תבלין שאוהבים

הכלים

  • סיר גדול
  • קרש חיתוך
  • סכין
  • מברשת 
  • קערה
  • כפית
  • תבנית אפייה 
  • תנור 
  •  
Share on print
Print

הוראות

שעה עשרים

קל

4

בשלב הראשון נחמם שיר גדול עם מים שיקלוט את תפוחי האדמה, את תפוחי האדמה אני שוטף היטב ולא מקלף.

חותכים את תפוחי האדמה לחצאים ואז לרצועות, חשוב שיהיו בשרניות ולא דקות מדי.

לאחר החיתוך תפוחי האדמה נכנסים לסיר לבישול עד שהם רכים ולא רכים מדי.

בנתיים בקערה קטנה אני מערבב שמן זית עם תבלינים, ומלח גס, אורגנו, טימין, פפריקה, פלפל שחור,  אבקת שום.

אני מכין תבנית עם נייר אפייה, וברגע שתפוחי האדמה רכים אני מסנן את המים ואת תפוחי האדמה מפזר על התבנית, מיד מורח אותם בתערובת התבלינים שהכנתי קודם, שכבה נדיבה גם מהלמטה שם המלח הגס.

מכניס לתנור שחומם ל 200 מעלות עד השכמת תפוחי האדמה ועד שחלקם הופכים לקרנצ'ים., לפעמים זה עד שהילדים כבר ממש רעבים אז זה יוצא מוקדם יותר מהתנור, הריח בבית מטורף מתפוחי האדמה.

להגשה עם כל מנה עיקרית, כאן במקרה עם חזה עוף בסילאן.
תהנו בתאבון

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתוקים
amit

בלינצ'ס טעים רצח

טוב תשמעו זה אחד הפתרונות הנהדרים לארוחת בוקר בבית אבל בעיקר לארוחת ערב מהירה וקלה להכנה, שנים שאני מכין אותם ככה. מצרכים שתי ביצים כוס

למתכון המלא »