פנקייק אוורירי וטעים

אחלה פינוק לילדים ולנו, פנקייק עבה ואוורירי, כל אחד עם המתוק שלו, מייפל, שוקולד, ריבות ודבש, מתאים לארוחת ערב או בוקר מפנקת.

מצרכים

  • 2 ביצים בנוניות
  • שליש כוס סוכר
  • כוס חלב
  • כוס ורבע קמח
  • 4 כפות שמן
  • שקית אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח

הכלים

  • מיקסר או מטרפה
  • מחבק קטן
  • תרבד
  • כף
  • כפית
  • כוסות מידה

 

Share on print
Print

הוראות

40

קל

5

  • הסוד הוא בביצים, מתחילים בהקצפה של הביצים עוד לפני כל המצרכים האחרים.
    במערבל בעוצמה גבוה והקצף מתחיל, אפשר גם עם מטרפה.

כאשר אני רואה שהביצים הפכו לקצף אני מתחיל להוסיף את כוס החלב.

מוסיף 4 כפות שמן קנולה או חמניות.

מכניסים שליש כוס סוכר

מכניסים כוס ורבע קמח וחצי כפית מלח והכל תוך כדאי תנועה של המערבל בתנאי שיש לכם מכסה, אם אין מכסה עצרו את הערבול והפעילו לאט

ממש בסוף וכמעט ברגע האחרון אני מוסיף אבקת שקית אבקת אפייה.

בינתיים מחמם על האש את המחבת, רצוי מחבת קטנה, רק לפנקייק הראשון אני שם מעט מאוד שמן

בסוף הכנת הבלילה היא נראית כך, יחסית סמיכה.

את המטרפה מומלץ מיד לשטוף בזרם תודו לי אחר כך על זה

כשמחבת חמה בעזרת מצגת אני מזליף את הבלילה למחבת, בערך קצת יותר מחצי מצקת.

עכשיו תמיד השאלה מתי הופכים את הפנקייק, אז ככה לוקח קצת זמן למצוא את הטמפרטורה הנכונה, שהיא לא גבוהה ולא נמוכה מדי, אני הופך כשאני רואה שהבועות בפנקייק מתפוצצות לאט או לגמרי מפסיקות.

הופכים ואופים מהצד השני

זהו נשאר להגיש אותם ולחגוג עם איזה פינוק שכל אחד אוהב.
תהנו ובתאבון

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני ירקות מבושלים
amit

שקשוקה עשירה וטעימה

את השקשוקה הזאת אני מכין כבר הרבה זמן, זאת מנה חמימה שמרכזת את כל המשפחה לשולחן, וכול אחד לוקח ביצה וירקות מבושלים לצלחת שלו, כאשר

למתכון המלא »
מתכוני מאפים
amit

פוקאצ'ה עם ירקות

את הפוקאצ'ות האלה אני אוהב להכין בשבתות בבוקר, או כנשנוש ערב כשבא משהו טעים. את הפוקאצ'ות האלה כולם כאן בבית אוהבים אפילו את החצילים. בפעם

למתכון המלא »