פסטה ברוטב עגבניות עם נענע וגבינה מלוחה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

מצרכים

  • חבילת פסטה חצי קילו
  • רסק עגבניות 260 גרם
  • 400 מ"ל מים
  • בצל בנוני
  • שום
  • נענע טריה
  • שמן זית
  • מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • פלפל
  • אורגנו
  • טימין
  • פפריקה

הכלים

  • סיר קטן
  • סיר גדול
  • קרש חיתוך
  • סכין
  • כף
Share on print
Print

הוראות

חצי שעה

קל

5

בשלב הראשון נעמיד סיר עם מים להרתחה, כדאי מאוד להוסיף מלח ושמן, שמן למנוע מהפסטות להידבק, מלח מזרז את הרתיחה של המים.

עד המים ירתחו אפשר להתחיל להכין את הרוטב, מחממים שמן זית בסיר קטן

קוצצים בצל ושתי שיני שום 

מכניסים את הבצל ומטגנים ולאחר 2-3 דקות מוסיפים את השום, שום צריך פחות זמן לטיגון

מטגנים את השום והבצל ומתחילים להוסיף תבלינים, פלפל שחור, אורגנו, טימין, פפריקה מתוקה, מוסיפים אותם לשמן על מנת לפתוח את הטעמים שלהם. 

כאשר רואים שהבצל והשום מטוגנים אבל לא נשרפים, מוסיפים את רסק העגבניות לסיר, תוך כדי ערבוב, ומיד מוסיפים 400 מ"ל מים, מוסיפים כפית שטוחה של מלח ושתי כפיות סוכר ומערבבים, ומבשלים על אש קטנה.

קוצצים נענע טרייה וריחנית ומוסיפים אותה לרוטב, כך שהנענע תפיץ את הארומה שלה לכל הרוטב.
ומצמצמים את הרוטב.

במקביל להכנת הרוטב כאשר המים רותחים מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהיא רכה במידה הרצויה.

מסננים את המים מהפסטה במסננת ושוטפים היטב את הפסטה במים זורמים

מחזירים לסיר את הפסטה ושופכים מעל את הרוטב ומערבבים בניהם, מבשלים עוד כמה דקות שהפסטה תתחמם שוב אחרי השטיפה והרוטב יתחבר לפסטה.
מפזרים עוד קצת נענה מעל הכל ומערבבים.

בהגשה מפזרים מעל גבינה מלוחה מפוררת 24% כאשר הפסטה חמה.
תהנו ובתאבון.

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני מאפים
amit

פוקאצ'ה עם ירקות

את הפוקאצ'ות האלה אני אוהב להכין בשבתות בבוקר, או כנשנוש ערב כשבא משהו טעים. את הפוקאצ'ות האלה כולם כאן בבית אוהבים אפילו את החצילים. בפעם

למתכון המלא »
מתכוני בקר
amit

המבורגר ביתי טעים אש

אין על המבורגר ביתי, איזה תיבול שרוצים, איזה בשר שרוצים, שליטה מלאה על הגודל של ההמבורגר. הילדים רק מחכים לרגע שיהיה המבורגרים חמים וטעימים. מצרכים

למתכון המלא »
מתכוני פסטה
amit

פסטה ברוטב שמנת מנגולד

פסטה היא בהחלט אוכל נפוץ אצלנו בבית, ובכל הזדמנות שאפשר אנחנו מגוונים את הטעמים והרטבים, הפעם קטפנו מהגינה צרור עלי מנגולד טריים שהפכו למרכיב עיקרי

למתכון המלא »