אורז לבן עם שעועית ירוקה

אורז הוא מרכיב חשוב וניתן לגוון אותו בכל כך הרבה טעמים ותוספות, הפעם אורז עם שעועית ירוקה טעימה הולך נהדר עם כל מנה עיקרית, דג, עוף או בקר. הילדים אוהבים ממש.

מצרכים

  • שתי כוסות אורז פרסי
  • 4.5 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • שעועית ירוקה חופן שניים
  • כפית אבקת מרק עוף.

הכלים

  • מסננת
  • סיר עם מכסה
  • כף
  • כפית
Share on print
Print

הוראות

20 דקות

קל

6

אחד השלבים החשובים בבישול של האורז הוא בשטיפה של האורז תחת מים זורמים, שימו שתי כוסות אורז במסננת ושטפו את האורז תוך כדאי ערבוב.

חממו את 2-3 כפות השמן בזמן שבקומקום אתם מחממים ליטר וחצי מים.
חשוב לבחור סיר שיוכל להכיל את האורז לאחר שילוש הנפח מהבישול.

כשהשמן חם הוסיפו אליו את השעועית הירוקה וטגנו אותה קלות

לאחר שתי דקות הוסיפו גם את האורז לסיר והמשיכו לטגן את שניהם עוד קצת.

הכלל הפשוט בבישול אורז אומר על כל כוס אורז שמים שתי כוסות מים.
הפעם אנחנו נשים על שתי כוסות אורז 4.5 כוסות מים רותחים, מיד ששמים את המים מכניסים כפית אבקת אפייה בטעם עוף וכפית שטוחה של מלח.

מכסים את הסיר ומנמכים את האש לאש נמוכה למשך כ 15 – 18 דקות.
לאחר 10 דקות מערבבים מעט את האורז פעם נוספת.

בחלוף הזמן בודקים שאזלו המים בסיר וטועמים לבדוק שהאורז רך מספיק ומורידים מהאש, משאירים אותו סגור בסיר עוד כמה דקות לנוח. בתאבון !

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
1 תגובה

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני מאפים
amit

פוקאצ'ה עם ירקות

את הפוקאצ'ות האלה אני אוהב להכין בשבתות בבוקר, או כנשנוש ערב כשבא משהו טעים. את הפוקאצ'ות האלה כולם כאן בבית אוהבים אפילו את החצילים. בפעם

למתכון המלא »
מתכוני לחמניות
amit

לחמניות המבורגר מושלמות

זה חתיכת שדרוג רציני להמבורגר שלכם, הגעתי לזה לגמרי במקרה כשלא היה לי איפה לקנות לחמניות, ולא רציתי לוותר על ההמבורגרים.אומנם חתיכת עבודה אבל שווה

למתכון המלא »